Met deze tips verminder je jouw spierpijn

Met deze tips verminder je jouw spierpijn

June 10, 2022 0 By Fons Bastijns

Personal training, wat is dat nou eigenlijk?
Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn massaal weer aan het sporten om onze goede voornemens tot een succes te maken. De een bezoekt de sportschool in zijn of haar eentje, de ander met een vriend of collega en weer een ander onder begeleiding van een personal trainer. Maar wat is dat nou eigenlijk, personal training? En wat heb je er precies aan? In dit artikel vertellen wij je wat de waarde is van een personal trainer en waarom jij het eens zou moeten proberen.

Hoe kom ik van mijn spierpijn af?
Pijn in je spieren, we hebben het allemaal wel eens gevoeld. Met name wanneer je net (weer) begint met fitness of sporten, zal je merken dat je de dagen na het sporten flinke spierpijn kunt ervaren. Maar hoe komt dit nou? En wat kun je ertegen doen? In dit artikel geven wij je een paar tips om te zorgen dat je de pijn die je na sporten kunt ervaren, draagbaar wordt.

Doelen samenstellen met behulp van je personal trainer
Een van de grootste voordelen van trainen onder begeleiding van een personal trainer is het verkrijgen van een realistisch doel en een plan om dit vervolgens te bereiken. Personal trainers zijn experts op het gebied van fitness en weten exact wat je in een bepaalde tijd kunt bereiken. Zo zal een goede personal trainer iemand die wil afvallen een ander schema geven dan iemand die juist wil aankomen. Met een op maat gemaakt plan dat uitdagend, maar realistisch is, zal je zien dat je al snel een hoop meer plezier aan fitness beleeft!

Hoe ontstaat spierpijn?
Spierpijn is eigenlijk een signaal dat je pijnreceptoren ontvangen nadat je je spieren te intensief hebt belast. Door (zwaar) te trainen, beschadig je de spieren. Deze schade binnen je spieren zet een ontstekingsproces in werking, waardoor je pijn ervaart. Spierpijn kan zich uiten in echte fysieke pijn, maar ook in stijfheid. Het voordeel is wel dat je afweersysteem spierbelasting en de bijkomende pijn in je spieren na een korte periode al snel herkent, waardoor deze beduidend minder wordt naarmate je meer traint.